To idealny przepis dla osób przechodzących przez post dr Dąbrowskiej. Jednak aby przygotować to danie, nie musicie przechodzić przez rygorystyczną dietę. Zupa krem z białych warzyw z kiszoną kapustą smakuje każdemu. Poza tym robi się ją szybko, co nie jest bez znaczenia.
fot. SoShe.pl
Składniki
Przeczytaj również
-> Wegańska kalafiornica (post dr Dąbrowskiej)
-> Spaghetti z cukinii (post dr Dąbrowskiej)
-> Majonez z kalafiora (post dr Dąbrowskiej)
-> Kotlety z brokułów i kiszonej kapusty (post dr Dąbrowskiej)
• 1,5 litra rosołu z warzyw. Przepis tu -> Wegański rosół
• 2 pory (białe części)
• 2 średnie białe cebule
• 1 mały kalafior
• 3 ząbki czosnku
• pół selera
• 1 mała pietruszka
• sól
• biały pieprz
• szczypta gałki
• łyżeczka tartego chrzanu (opcjonalnie, przełamuje słodycz i lekką mdławość białych korzeni)
• 0,5 kg kiszonej kapusty
Sposób przygotowania
Zobacz też
-> Wegański bigos bez tłuszczu (post dr Dąbrowskiej)
-> Pieczone jabłka ze śliwkami i cynamonem
-> Idealne leczo według dr Ewy Dąbrowskiej
-> Domowy, wegański rosół z makaronem z cukinii
-> Barszcz czerwony I Post dr Dąbrowskiej
Wszystkie warzywa pokroić, włożyć do zimnego rosołu i zagotować do ich miękkości, po czym dodać przyprawy do smaku. Zupę zmiksować na gładką masę. Na talerzu dodawać do każdej porcji garść poszatkowanej kapusty kiszonej. Zupę można posypać zieloną pietruszką. Jeśli nie jesteście na diecie, możecie dodać grzanki. Smacznego!

Cześć! Jestem Weronika i chciałbym przywitać Was na moim blogu. Jestem fanatyczką dbania o urodę i stylizację, więc głównie piszę o tym. Sporo również mówię o radzeniu sobie w związkach. Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej 🙂