Majonez to w tym przypadku wielkie słowo, ale osoby, które zdecydowały się przejść przez post dr Dąbrowskiej z pewnością docenią ten prosty sos wykonany z kalafiora. To też idealny dodatek do potraw dla wegetarian, a nawet dla tych, którzy jadają mięso na co dzień. Spróbujcie!
Składniki
• 4 różyczki kalafiora
• 1/2 łyżeczki czarnej soli kala namak (niezbędna, nadaje daniom smak jajka)
• biały pieprz
• 1 łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania
Kalafiora gotujemy na parze. Do blendera wrzucamy ostudzone różyczki kalafiora, sól namak, sok z cytryny i pieprz. Całość ścieramy na gładką masę. Gotowe!
Cześć! Jestem Weronika i chciałbym przywitać Was na moim blogu. Jestem fanatyczką dbania o urodę i stylizację, więc głównie piszę o tym. Sporo również mówię o radzeniu sobie w związkach. Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej 🙂