Barszcz czerwony o głębokim smaku

Pełen głębokiego smaku, o mocnym kolorze. Postny barszcz czerwony jest świetną zupą dla każdego, kto lubi buraki. Ale też dla tych, którzy zdecydowali się przejść przez post dr Dąbrowskiej.

Składniki

• 2 litry rosołu warzywnego z tego przepisu -> Domowy, wegański rosół
• kilogram buraków
• łyżka soku z cytryny
• sól, pieprz
• 3 ząbki czosnku
• łyżka majeranku

Sposób przygotowania

Buraki obrać, umyć, w całości wrzucić do rosołu i zagotować do miękkości. Dodać sól, pieprz, czosnek, sok z cytryny i majeranek. Buraki, kiedy będą miękkie, wyjąć z rosołu, ostudzić, pokroić w słupki i ponownie wrzucić do zupy. Zagotować raz jeszcze. Gotowe.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *