Kiedy słodycze trafiają na listę rzeczy zakazanych, pieczone jabłka potrafią uratować życie. Podczas diety czy postu (np. dr Dąbrowskiej) smakują jak najlepszy rarytas, niemal jak belgijskie praliny zamknięte w eleganckie bomboniery. A ponieważ robi się je ekspresowo, stają się daniem idealnym. W tej wersji z pieczonymi śliwkami.
Składniki
• 1 jabłko
• dwie śliwki
• pół łyżeczki cynamonu
Sposób wykonania
Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy gniazdo nasienne. Śliwki przecinamy na pół, usuwamy pestki. Jedną śliwkę możemy włożyć w miejsce po usuniętym gnieździe nasiennym, podczas upieczenia powstanie słodki sos, albo ułożyć obok jabłka w naczyniu do zapiekania. Jabłko pieczemy w temp. 180-200 st. C przez 30 min. Gotowe!
Cześć! Jestem Weronika i chciałbym przywitać Was na moim blogu. Jestem fanatyczką dbania o urodę i stylizację, więc głównie piszę o tym. Sporo również mówię o radzeniu sobie w związkach. Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej 🙂