Zupa Krem Z Brokułów Z Kiszoną Kapustą

Jest rewelacyjna – niewiele więcej mogę o niej powiedzieć. Robi się ją szybko, smakuje wybornie, można ją bezkarnie jeść na poście dr Ewy Dąbrowskiej. Bardzo gęsta, rozgrzewająca i pożywna.

Składniki

• litr rosołu z warzyw. Przepis tu -> Wegański rosół
• por (biała część)
• brokuły (1 sztuka)
• 2 ząbki czosnku
• sól 
• biały pieprz
• mała szczypta zmielonego kminu rzymskiego
• 0,5 kg kiszonej kapusty 

Sposób przygotowania

Brokuły umyć, podzielić na różyczki, głąb wyciąć. Pora opłukać, pokroić na kawałki.  Warzywa włożyć do zimnego rosołu i zagotować do ich miękkości, po czym dodać czosnek i przyprawy do smaku. Zupę zmiksować na gładką masę. Na talerzu dodawać do każdej porcji garść poszatkowanej kapusty kiszonej. Jeśli nie jesteście na diecie, możecie dodać grzanki lub uprażone pestki dyni. Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *