Pasta z wędzonej makreli i twarogu – szybki przepis

Żaden lunch, obiad, czy kolacja nie są w stanie zastąpić śniadania. Pomijając ten posiłek, pozwalamy naszemu organizmowi pracować na zwolnionych obrotach po przespanej nocy. Gdy metabolizm jest zwolniony, tyjemy. Wniosek jest więc prosty – by schudnąć lub utrzymać prawidłową wagę, należy jeść śniadanie. Co powiecie na pastę z wędzonej makreli i chudego twarogu? Jest lekka, pożywna i zawiera wiele wartościowego białka. Poza tym robi się ją wyjątkowo szybko.

Składniki

  • 150 g chudego twarogu
  • Pół wędzonej makreli
  • Dwie łyżki dobrego greckiego jogurtu (moim zdaniem najlepszy jest Bałkański, można go dostać również w wersji light)
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania

W miseczce twaróg pokruszyć widelcem, dodać do niego dokładnie oczyszczone z ości mięso ryby, jogurt grecki i przyprawy. Wszystko wymieszać tak, aby smaki się połączyły i… gotowe. Smacznego!

fot. SoShe.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *