Żaden lunch, obiad, czy kolacja nie są w stanie zastąpić śniadania. Pomijając ten posiłek, pozwalamy naszemu organizmowi pracować na zwolnionych obrotach po przespanej nocy. Gdy metabolizm jest zwolniony, tyjemy. Wniosek jest więc prosty – by schudnąć lub utrzymać prawidłową wagę, należy jeść śniadanie. Co powiecie na pastę z wędzonej makreli i chudego twarogu? Jest lekka, pożywna i zawiera wiele wartościowego białka. Poza tym robi się ją wyjątkowo szybko.
Składniki
- 150 g chudego twarogu
- Pół wędzonej makreli
- Dwie łyżki dobrego greckiego jogurtu (moim zdaniem najlepszy jest Bałkański, można go dostać również w wersji light)
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
W miseczce twaróg pokruszyć widelcem, dodać do niego dokładnie oczyszczone z ości mięso ryby, jogurt grecki i przyprawy. Wszystko wymieszać tak, aby smaki się połączyły i… gotowe. Smacznego!
Cześć! Jestem Weronika i chciałbym przywitać Was na moim blogu. Jestem fanatyczką dbania o urodę i stylizację, więc głównie piszę o tym. Sporo również mówię o radzeniu sobie w związkach. Mam nadzieję, że zostaniesz na dłużej 🙂